Toshiba Klima Bakımı

Toshiba Klima Bakım,neden klima bakımı yapmalıyız,klima bakımı hakkında herşey

Toshiba İnvereter klimalara Neden Düzenli Olarak Bakım Yaptırılmalıdır?

 

Toshiba İnverter Klimalar dış ve iç ortamdan hava sirkülasyonu gerçekleştirirler. Bu hava dolaşımı esnasında toz parçacıkları zamanla ısı transfer yüzeylerine zarar verebilir. Bu zararın oluşmaması için cihazların rutin olarak yılda 2 kez olmak üzere bakım işlemlerinin yaptırılması gerekecektir. Ayrıca klimanızın kış ve yaz aylarında farklı çalışma prensibine sahip olacağından mevsim geçişlerinde verim düşüşleri olabilir. Bu sebeple bakım işlemleri bu dönemler arasında gerçekleştirilmelidir.

 

Toshiba Klima için servis hizmeti ne kadar önemlidir?

 

 

Toshiba Klima cihazları iç ve dış ortamda değişik hava şartlarına maruz kalan cihazlardır. Cihazların ısı transfer yüzeylerinde meydana gelen kirlenme ve tahribatlar cihazın performansında düşüklüğe neden olur. Ayrıca cihaz içerisindeki soğutucu gazın işletme basıncında mevsime göre düzeltme yapılması gerekir. Bu nedenle klima cihazlarına yılda iki kez bakım yapılması son derece önemlidir. Bakımı yapılmayan klimaların verimi düşecek, enerji sarfiyatı artacaktır.

 

Toshiba Klima Bakımı Nasıl Yapılır?

 

  • İç ünite (evaporatör) kimyasal ilaçlarla yıkanmalıdır.
  • İç ünite fan kanatçıkları mutlaka çok iyi şekilde temizlenmelidir.
  • İç ünite filtresi çok iyi temizlenmelidir.
  • Gaz ölçümleri yapılmalı, eksik gaz miktarı ilave edilmelidir.
  • Elektronik kartın tozları temizlenmelidir.
  • Elektrik kablo bağlantı uçları kontrol edilmelidir.
  • Dış ünite (kondanser) kimyasal ilaçlarla yıkanmalıdır.
  • Drenaj tavası ve borusu temizlenmelidir.
  • Dış ünite de alçak ve yüksek basınç kontrolu yapılmalıdır.
  • Bakır boru bağlantıları ve izolasyonu kontrol edilmelidir.

 

 

Toshiba Klimalarınızı En yakın teknik servise bakımlarını yaptırınız.

En yakın Toshiba Klima Servisi için Türkiyenin Her yerinden 444 0 128 nolu Çağrı merkezinden destek alabilirsiniz.

 

 

Toshiba Klimalar ile alakalı teknik terimler

 

 

Split: İngilizceden gelen bir kelimedir. “ Ayrık” anlamına gelir. Klimanın iç ve dış iki ayrı üniteden geldiğini anlatır.



Heat pump: Türkçe karşılığı ısı pompasıdır. Bu özelliğe sahip klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya çevirmek yerine, dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı ısıtırlar. Kompresör: Soğutucu akışkanı evaparatörden kondensöre pompalayan klimanın önemli bir parçasıdır.

 


Evapatör: Klimanın soğutma yaparken soğutucu akışkanın sıvı olarak girip buharlaşarak gaz olarak çıktığı eşanjördür. Split klimalarda iç ünitelerdedir.



Kondanser: Klimanın soğutma yaparken soğutucu akışkanın gaz olarak girip soğuyup yoğunlaşarak sıvı olarak çıktığı eşanjördür. Split klimalarda dış ünitelerdedir.


Btu: İngilizce British Thermal Unit (İngiliz ısı birimi) sözcüklerinin kısaltılmasından oluşur.Bir libre suyun sıcaklığını bir Fahrenhayt değiştirmek için gereken ısı miktarıdır. Klimalarda Btu/h olarak yani klimanızın bir saatte ortamdan taşıdığı ısı miktarını belirtmek için kullanılır.



Cop: Klimanızın birim zamanda yaptığı ısıtma veya soğutma miktarının harcadığı elektrik enerjisine oranıdır. COP iç, dış ortam sıcaklıklarına ve klimanın kalitesine bağlıdır.

 

Neden Toshiba Klima
Abant Soğutma olarak soğutma-ısıtma uygulamaları ve vrf klima sistemleri konusundaki tecrübemizi referanslarımız yansıtmaktadır. Ekibimiz; genç, yaratıcı ve dinamik tekniker ve mühendislerden oluşmaktadır.
Toshiba Klima Bayi Yetkili Servis
Carrier Klimanın Yetkili Adresi Abant Soğutma